BOEKEN VOOR KINDEREN VAN 4-9 JAAR.
TOBIAS KATTEPULT PRAAT MET DIEREN
TOBIAS KATTEPULT IS STOER
EEN HEEL JAAR JARIG
HET GROTE DECEMBERBOEK
EEN HEEL JAAR LIEF
EEN HEEL JAAR FEEST
ELINE IS EEN PRINSES
ELINE EN DE ZIEKENHUISMUIS
ELINE EN KLEINE MEEUW
OMA KRULLENBOL GAAT OP ZWEMLES
OMA KRULLENBOL IS VERLIEFD
TOBIAS KATTEPULT PRAAT MET DIEREN

Tobias leest in de wijkkrant dat er in het park een kinderboerderij komt. Alle kinderen in de buurt mogen meedenken over de dieren die er moeten komen. ‘Konijnen en hamsters en lammetjes,’ roepen ze, maar Tobias vindt een koe of een tijger leuker. Zou dat mogen van de burgemeester?
Alle vaders helpen mee om de kinderboerderij te bouwen. Er komen mooie hokken en een groot stuk van het park verandert in een weiland met een veilig hek eromheen.
Dan is het feest. In de kinderboerderij hangen vlaggen en ballonnen en er is limonade. In een vrachtauto worden de dieren gebracht. Sommige zitten in dozen met luchtgaten. Tobias hoort geschuifel en gepiep. Zou er toch een tijger in een van de dozen zitten? Tobias vindt het spannend en hij weet nog niet eens hoeveel leuke avonturen hij in de kinderboerderij zal beleven. Met Klaar de koe kan hij praten en hij mag zorgen voor een klein paplammetje. Maar hij is wel een beetje bang voor het brutaalste haantje in de kinderboerderij. Of zouden ze toch nog vrienden worden?

TOBIAS KATTEPULT IS STOER

Als Tobias nog niet is geboren, denken zijn papa en mama dat ze een dochtertje zullen krijgen. Ze schilderen het babykamertje roze en kopen spulletjes voor een meisje. Maar tot hun verrassing wordt er een jongetje geboren. Ze noemen hem Tobias.
Tobias wordt snel groot. Hij drinkt zijn flesjes leeg en smult van de lekkere hapjes die zijn mama maakt. Hij leert lopen en praten en later op school lezen en schrijven. Hij wordt stoer en ook een beetje ondeugend. Hij doet graag spannende dingen en hij wil geheimen ontdekken. Met zijn buurmeisje Tara bouwt hij een raket. Ze klimmen op het schuurtje om naar de maan te vliegen. Tobias regelt het verkeer als de stratenmakers de weg voor zijn huis openbreken. Hij is een held als de barbecue in brand vliegt en hij het vuurtje blust. En hij wil beroemd worden, daarom richt hij samen met Tara een popgroep op die veel lawaai maakt!

EEN HEEL JAAR JARIG

Alle kinderen in de klas van meester Bas hebben een zelfportret gemaakt. Die hangen in een lange rij boven het bord, in volgorde van de verjaardagen. En elke keer na de verjaardag vertelt een kind waarover het feestje ging en hoe leuk het was. Annelous wil een prinsessenfeest en Roderick een ridderfeest. Renske geeft een tuinfeest en de tweeling Luc en Koen houden een cowboy- en indianenfeest en natuurlijk staan er nog veel meer feestjes in. Meester Bas schrijft alle feestverhalen in een boek.
Met tips voor spelletjes, knutseltips en suggesties voor bij het thema passende uitnodigingen en slingers. Met de recepten kun je ridderburgers, heksensoep of prinsessentaart maken. En als iedereen even uit moet puffen met wat lekkers en limonade, zijn er spannende verhalen om naar te luisteren en nieuwe verjaardagsliedjes om te zingen, zodat iedereen nog vrolijker wordt!

VOOR THUIS EN OP SCHOOL OM JARENLANG PLEZIER VAN TE HEBBEN.Een inspirerend en kleurrijk lees- en doeboek om op een superleuke manier je verjaardag te vieren!

HET GROTE DECEMBERBOEK

 Welkomstlied Sinterklaas

 Piet waar zit je

 Honderdduizend sterren

December is voor kinderen de spannendste maand van het jaar. Eerst komt Sinterklaas, dan krijg je Kerstmis en Oud en Nieuw, en met een beetje geluk gaat het nog sneeuwen ook. Met dit vrolijke boek is er elke dag van die spannende feesttijd een leuk verhaal om voor te lezen. Over Pedro, het kleinste Zwarte Pietje dat zo graag mee wil op de stoomboot; over hoe Pedro bij Maarten en Dorien door de schoorsteen valt; over het kerstspel op school, waarbij hun babyzusje het kindje Jezus mag zijn, en nog veel meer. Met liedjes, gedichten en recepten voor pepernoten, oliebollen en ander decemberlekkers!

EEN HEEL JAAR LIEF
en soms een beetje stout

Jet en Frank lijken precies op elkaar. Hun wangen zijn rood als appels en hun haar piekt alle kanten uit. Ze wonen in een flat: dicht onder de wolken èn bij de zon. Ze houden van spelen en zingen, van grappen maken en avonturen beleven. Dus meestal zijn Jet en Frank lief. Maar soms…..verveelt Frank zich. Dan gooit hij de speelgoedkist om en is hij boos op iedereen, zelfs op Jet. En soms…..weet Jet niet meer – nee echt niet! – dat je in mama's kleren niet mag knippen.
In dit boek staan de avonturen van Jet en Frank en de allerleukste spelletjes, knutseldingen en liedjes. Voor kinderen die lief zijn, of stout, zich vervelen of gewoon zin hebben om te spelen! Ook in dit boek zijn de tekeningen in kleur van Dagmar Stam!

Kleurplaat van Dagmar Stam als plaatje
Kleurplaat van Dagmar Stam als PDF-bestand (Adobe Acrobat nodig)


 Kabouter Kandelaar

 De wind

 Mijn vogel

 Domme dingen

EEN HEEL JAAR FEEST

 Grote dikke kriebelspin

 Knufffelbeest

 Klein ondeugend kikkertje

 Circusbeertje


Ver hiervandaan ligt het feestbos. Het is een prachtig bos, maar toch wonen er helemaal geen dieren. Je hoort geen vogel fluiten en geen bijtje zoemen. Wat saai en stil! Gelukkig verandert dat al snel. De familie muis is er het eerst, dan komt er een gans bij en wel honderd-twaalf spinnen! Zo wordt het almaar drukker en gezelliger, al is het soms ook wel wennen aan elkaar. Er komen steeds meer dieren en die beleven van alles. Het verhaal van de dieren gaat over alle seizoenen en over alle feesten van het jaar. In ieder hoofdstuk staat een verhaal en een bijpassend liedje met een notenbalk, zodat je het zelf op de piano, je blokfluit of gitaar kunt spelen. En daarna kun je lekker knutselen en spelletjes doen. In februari kun je zelf Valentijnskoekjes bakken en met Pasen maak je een paasboom waar je iets lekker in kunt doen en in de zomer speel je buiten het tikspel: ‘Vang de bijen’ Bij elk spel, recept of knutseltje staat precies wat je nodig hebt. Het is een boek om feest mee te vieren, thuis, op school, in het park en in het bos! Met leuke tekeningen in kleur van Dagmar Stam!

VAN DE ELINE-SERIE BESTAAN DRIE DELEN!
De tekeningen zijn van Noëlle Smit.

ELINE IS EEN PRINSES

Joost komt bij Eline spelen. En omdat hij als koning verkleed is, vindt Joost dat hij de baas mag zijn. Eline trekt gauw een mooi nachthemd van mamma aan. Zo is ze precies een prinses, en prinsessen zijn ook heel belangrijk.
Koning Joost en prinses Eline vinden elkaar lief en daarom gaan ze trouwen. Ze nodigen al hun vriendjes uit om taart te komen eten. Maar… de taart was eigenlijk bedoeld voor pappa’s verjaardag!

Je kunt nu zelf een prinses zijn! Print snel het Eline kroontje uit.
Kroontje als JPG plaatje
Kroontje als PDF-bestand (Adobe Acrobat nodig)

ELINE EN DE ZIEKENHUISMUIS

Elines vriendje Joost ligt in het ziekenhuis. Op een speciale vriendjesdag gaat Eline hem namens de hele klas een cadeautje brengen. Als ze taart eten en chocolademelk drinken, klimt er een piepkleine muis uit een holletje in het plafond. Het muisje is heel tam en eet op de rand van Elines bord een hapje mee. Met een volle buik valt hij in slaap tussen de ansichtkaarten en sokken van Joost! De zuster mag het natuurlijk niet weten en de dokter al helemaal niet…

Download nu de speciale Eline en de ziekenhuismuis kleurplaat!
Kleurplaat als JPG plaatje
Kleurplaat als PDF-bestand (Adobe Acrobat nodig)

ELINE EN KLEINE MEEUW

Eline is met haar pappa en mamma op vakantie naar het huisje in de duinen. Boven op het hoogste duin hebben vader en moeder meeuw hun nest gemaakt. Er ligt een heel mooi ei in. Elke dag gaat Eline even kijken of het kuikentje er al uit is gekropen. Als het mooie, bruine pasgeboren meeuwtje in het nest zit, ontdekt Eline dat hij nog veel moet leren. Net zoals zij. Het liefst wil ze leren vliegen, net zoals kleine meeuw. Maar of dat gaat lukken?

OMA KRULLENBOL GAAT OP ZWEMLES

Eline en Joost gaan op zwemles en hebben mooie nieuwe zwemkleren gekregen. Elines broertje Julian wil ook leren zwemmen, maar is nog te klein. 'Oefen jij maar in bad,' zegt mama en dat vindt Julian ook goed. Vol trots laten de kinderen hun nieuwe zwemspullen aan oma Krullenbol zien. Ze vindt ze prachtig, en de volgende dag gaan ze met z'n allen naar het strand. Maar aan zee merken Eline en Joost dat oma Krullenbol alleen maar durft te pootje- baden. 'Ik kan niet zwemmen,' bekent ze. Daar gaan de kinderen iets aan doen! Ze vragen aan de zwemjuf of oma Krullenbol in hun groepje mag.....

OMA KRULLENBOL IS VERLIEFD

Oma Krullenbol is verliefd gaat over Eline, Julian en Joost. Zij wonen in het Laantje zonder Eind. Vaak spelen ze verstoppertje in de tuin van het allerlaatste huis, want daar woont niemand. Op een dag stopt er een busje vol deuken voor het huis. Een mevrouw met rode krullen die alle kanten op dansen, stapt uit…… Nu Oma Krullenbol er is komen wonen, wordt het steeds leuker in het Laantje zonder Eind. Maar Eline , Julian en Joost merken dat Oma Krullenbol en haar buurman 's nachts urenlang samen naar de sterren en de maan kijken. En soms geven ze elkaar een kusje. ‘Dat hoort zo, als je verliefd bent, ‘ zegt Joost. ‘Tuurlijk,' zegt Eline. Dat weet ze heus wel!
De grappige tekeningen zijn van Dagmar Stam.